En hemlis…

Det tar bara tre timmar att köra mellan Torsby och Hamar, där jag kommer ifrån i Norge. Ännu närmre är det till Oslo, där jag har många vänner. Jag fortsatte faktiskt att jobba i Oslo 1,5 år efter det att jag gift mig och skaffat gård med min man i Torsby. Här i Sverige är det billigt att köpa hus, köpa mat och att leva i största allmänhet. I Norge är det dyrt, men där ligger ju även lönerna högre. Jag behöll alltså mitt jobb i Olso för att få det bättre ekonomiskt. Tyvärr så fungerade det inte toppenbra att låta mannen ta hand om hus och hundar själv. Jag kom ju bara hem på helgerna.

I maj 2014 flyttade jag till Sverige på heltid och lyckades få två jobb i närheten av gården, ett på ett hunddagis, där jag också kan ha mina egna hundar, och ett annat jobb på turistbyrån här. Jag håller i guidningar, bokningar och kör egen hundspann för turister. Man blir inte jättefet på den lönen ska jag säga. Hundarna äter en hel del, och vi lägger mycket pengar på tävlingar och resor. Som tur är har min man ett heltidsjobb som flyktingsamordnare på kommunen här i Torsby, så vi har klarat oss hyfsat. Men, somsagt, fett har det inte varit…

Så… nu kommer jag till hemlisen. Det är säkert många som har hört talas om storvinsten på 28,5 miljoner som gick till ett andelssystem i V75 via Torsbyjouren i våras (Här kan du läsa mer). Inte lika många vet att jag och min man hade varsin andel i systemet, och vann alltså 600 tusen kronor tillsammans. Det känns helst surrealistiskt och fantastiskt fortfarande att ha fått varit med om en sådan här grej. Nästan lika roligt som att vinna själv är det att så många här i Torsby faktiskt var med och vann pengar, hela 97 andelar var det i systemet. Flera grannar som inte har haft ett jobb på flera år, och som varit på ruinens brant, var med och vann. Jag vet flera som knappt haft pengar till elen ibland, snacka om deras lycka.

Vad gjorde vi för pengarna, undrar du nu säkert. Den största delen har vi sparat undan till den dagen vi får barn. En sjättedel har vi tagit till att renovera badrummet och att bygga en altan. Men sen har vi faktiskt bokat en resa i vinter till Thailand. Varken jag eller min man har varit där, men nu ska vi åka i hela tre veckor. I februari drar vi. Min pappa från Norge kommer hit för att passa hundar och gård, han är sjukpensionär och älskar hundarna, så det blir nog bra. Alla säger att man ska ha lite packning när man reser till Thailand och boka boende på plats, då gör vi också så tänkte vi. Bara första natten i Bangkok är bokad, sedan drar vi ner mot Kambodja-hållet tänkte vi, till Koh-Samet och Koh-Chang. Det ska bli så skönt, jag har redan börjat förbereda här hemma på gården så att pappa ska få det så enkelt som möjligt och slippa störa sig på saker som är halvfärdiga. Listan med vad jag ska ta med och köpa innan resan ligger framme på köksbordet hela tiden och jag räknar dagarna tills vi reser!

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *