Vårt hus i Torsby

Idag vaknade jag upp till en snöklädd gård. Hundarna var ute i hundgården inatt och hade busat som galningar kunde jag se i snön. Det var bara några centimeter på marken med flingorna yrde hela dagen och nu på eftermiddagen hade det blivit nämin mans stan en decimeter. Om det fortsätter snöa någon dag till kan jag dra ut med Tjabo och Tjim på fälten, det roligaste som finns. Vissa gillar inte snö, jag vill ha massor! Min man har en skoter, så när hundarna och jag drar ut åt vårt håll brukar han sticka ut i skogen på sin leksak. Ibland följer han med, men man kan inte åka så långt med för tungt släp när det bara är två hundar.

huset

Vårt hus!

Huset är arvegods efter min mans farmor. Han fick överta den redan innan vi träffades och medan hon fortfarande levde. Det är jobbigt att ha hand om ett hus med stor trädgård när man är gammal och inte så stark längre. Tidigare hade dom några höns på gården, men när min mans farfar dog blev det för jobbigt för tant Signe att rodda allt själv så hon skänkte bort hönsen till släktingar. Istället fick hon grannarnas hjälp med snöskottning och färska ägg, men för 5-6 år sedan fick hon en stroke och flyttade in på ett äldreboende utanför byn. Nu bor vi här och tar hit henne så ofta vi kan. Hon tycker det är så kul att se att huset lever vidare i släkten.

Det här inlägget postades i Allmänt, Hemmet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vårt hus i Torsby

  1. Daniella skriver:

    Åh, har ni fått snö!? Vi har sett lite antydningar i luften, men det är inget som har lagt sig på backen än. Jag längtar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *